Komornom verzijom Mahlerove simfonije otvorena 46. Samoborska glazbena jesen

  • Slika
  • Slika

25. rujna 2021. –  46. izdanje Samoborske glazbene jeseni otvoreno je komornom verzijom njemačkog pijanista i dirigenta Klausa Simona, 1. Simfonije Gustava Mahlera u izvedbi Festivalskog orkestra kojim je ravnao mladi dirigent Veton Marevci.

Izaslanica ministrice kulture i medija dr. sc. Nine Obuljen Koržinek, posebna savjetnica ministrice dr. sc. Iva Hraste Sočo otvorila je manifestaciju te pozdravila napore organizatora koji su u nimalo povoljnim vremenima za umjetnike, pogotovo za njihovu mobilnost, uspjeli organizirati manifestaciju i uz sudjelovanje inozemnih glazbenika.

„Samoborska glazbena jesen mjesto je kreativnog i umjetničkog glazbenog potencijala, dijalog suvremenosti i baštine, susretište ansambala i solista svih generacija“, istaknula je Hraste Sočo te dodala da je ono omiljeno mladim perspektivnim glazbenicima u usponu karijere koji mu se iz godine u godinu rado vraćaju.
 

U okviru manifestacije održava se i 18. međunarodno natjecanje mladih glazbenika Ferdo Livadić, a premijerno će biti izvedena i pobjednička skladba 10. Međunarodnog skladateljskog natjecanja NEW NOTE Croatia 2021.
 
Program potražite na poveznici.


Pisane vijesti | Društvo i zajednica