Komemoracijom za žrtvu zagrebačkog potresa Anamariju Carević predstavljena Zaklada za obnovu Bazilike Srca Isusova i izgradnju pastoralnog centra koji će nositi njezino ime

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

23. ožujka 2021. – Komemoracijom za tragično izgubljen mladi život, žrtvu zagrebačkog potresa, Anamariju Carević, predstavljena je Zaklada za obnovu Bazilike Srca Isusova i izgradnju pastoralnog centra koje će nositi njezino ime.

Na godišnjicu Anamarijine smrti, njezine dobrote i posvećenosti vjeri prisjetili su se njezina majka Nataša Carević i rektor Bazilike o. Ivan Matić koji je predstavio rad Zaklade putem koje će se prikupljati donacije za obnovu Bazilike Srca Isusova te za izgradnju pastoralnog centra „Anamarija Carević“.

„Mnogima je 22. ožujka 2020. godine promijenio život, mnogi su ostali bez domova, u strahu, s velikom traumom, ali obitelj Carević je izgubila najviše“, istaknula je izrazivši sućut obitelji tom prigodom ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, izaslanica Predsjednika Vlade Andreja Plenkovića. Dodavši kako su štete potresa i na ovoj bazilici i na spomenicima ogromne i kako će nam trebati puno godina, znanja i ulaganja da grad ponovno obnovimo. Ministrica je odala priznanje pokretanju Zaklade za izgradnju novog pastoralnog centra koji će svim župljanima dati novi prostor „duhovnog okupljanja, ali i mjesto u kojem ćemo svjedočiti vrhunskim koncertnim događanjima kakvo je bilo prije ove tragedije“.

Podsjećamo kako će se posredstvom Ministarstva kulture i medija, a Ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije u planiranom iznosu od oko sto milijuna kuna, financirati izrada projektne dokumentacije i provedba mjera zaštite na Bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj ulici u Zagrebu, čime su postavljeni temelji budućoj cjelovitoj obnovi toga zaštićenoga kulturnog dobra.

Okupljenima se obratio i provincijal Hrvatske pokrajine Družbe Isusove dr. o. Dalibor Renić, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua, potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner te zamjenica obnašateljice dužnosti gradonačelnice Grada Zagreba Olivera Majić.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica