Izvještaj o završetku rada ad-hoc Povjerenstva HNK u Zagrebu

14. travnja 2021. – Ministarstvo kulture i medija objavljuje izvještaj o završetku rada ad hoc Povjerenstva koje je ministrica Nina Obuljen Koržinek imenovala u dogovoru s Gradom Zagrebom suosnivačem HNK kako bi dalo svoje neovisno i stručno mišljenje o situaciji u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.
 
Nastavno na zaključke sjednica saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu održanih 21. i 26. siječnja i dogovora sa suosnivačem HNK u Zagrebu Gradom Zagrebom, ad-hoc Povjerenstvo je dobilo ovlaštenje da u ime osnivača obavi razgovore s predstavnicima ansambala Drame, Baleta, Opere i Upravom HNK.
 
Nakon održanih sastanaka s predstavnicima umjetnika, zaposlenika i Upravom HNK, članovi Povjerenstva u sastavu Berislav Šipuš, Marija Sekelez i Andreja Jeličić predali su svoj izvještaj ministrici kulture i medija Nini Obuljen Koržinek te vršiteljici dužnosti gradonačelnice Grada Zagreba Jeleni Pavičić Vukičević na uvid i daljnje postupanje. Njihov izvještaj sa zaključcima i preporukama ovdje objavljujemo u cijelosti.
 
 
>>> Izvještaj o završetku rada ad-hoc Povjerenstva
 

Pisane vijesti