Izmjene Zakona o obnovi spomeničke cjeline Dubrovnika i drugih nepokretnih kulturnih dobara u okolici Dubrovnika

20. listopada 2022. - Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima održali su danas radni sastanak o izmjenama Zakona o obnovi spomeničke cjeline Dubrovnika i drugih nepokretnih kulturnih dobara u okolici Dubrovnika.

Cilj izmjena Zakona jest osigurati kontinuirana ulaganja u održavanje spomeničke baštine te ujedno ubrzati proces aseizmičke sanacije zgrada u povijesnoj jezgri. Uz to, izmjenama Zakona namjerava se osnažiti uloga Zavoda za obnovu Dubrovnika te istaknuti Plan Upravljanja kao strateški dokument koji provodi Zavod, a čija će implementacija sustavno i aktivno podizati kvalitetu života svih građana Dubrovnika koji žive u povijesnoj jezgri.

Ovo je prvi u nizu sastanaka koji će se organizirati u sljedećim mjesecima s ciljem usvajanja novog Zakona o obnovi spomeničke cjeline Dubrovnika i drugih nepokretnih kulturnih dobara u okolici Dubrovnika tijekom iduće godine, što je i u skladu s usvojenim planom zakonskih izmjena. 
 

Pisane vijesti