Informativni dan za natječaj programa Kultura 2007-2013.

Informativni dan za natječaj programa Kultura 2007-2013; 1.3. Suradnja s Trećim zemljama, održan je 29. ožujka 2010. u Informacijskom centru EU pri Delegaciji Europske unije u Republici Hrvatskoj u Zagrebu.

Natječaj 1.3. = projekti suradnje s Trećim zemljama natječaj je kojim se podupire kulturna suradnja zemalja članica programa Kultura sa zemljama europskog okruženja (European Neighbourhood Policy), koje su ratificirale UNESCO-vu Konvenciju o zaštiti raznolikosti kulturnog sadržaja i umjetničkog izričaja
 

 
Kao primjer dobre prake predstavljen je projekt u organizaciji Mini Teatra iz Ljubljane u suradnji s UO Novo kazalište iz Zagreba, u suradnji s projektnim partnerima iz Armenije i Bjelorusije naziva: Lutkarska nomadska akademija. Istovremeno, namjera ovog informativnog dana bila je predstaviti mogućnosti kulturne suradnje u okviru euromediteranske regije, uz potporu Anna Lindh Fondacije.
  

 
Gosti izlagači bili su: Robert Waltl (Mini Teater), Ivica Buljana (UO Novo kazalište), Dušan Dovč (Stična točka ALF) i Tihana Ančević (Nacionalna zaklada za razvoj cilivnog društva), koordinatori Anna Lindh Fondacije u Sloveniji i Hrvatskoj, te Kulturnih kontaktnih točaka iz Slovenije i Hrvatske: Mateja Lazar i Anja Jelavić. Uvodnom riječju prisutnima su se obratile državna tajnica Ministarstva kulture Nina Obuljen te voditeljica projekata pri Delegaciji Europske unije u RH Vedrana Ligutić.


Najave