Hrvatska domaćin međunarodne konferencije AGORADA+

  • Slika
  • Slika

29. studenog 2022. – Državni tajnik Krešimir Partl sudjelovao je na dvodnevnoj međunarodnoj konferenciji AGORADA+ koja se na Zagrebačkom velesajmu održava u organizaciji Europskog udruženja razvojnih agencija EURADA te Razvojne agencije SIMORA, koja je prošle godine dobila titulu najbolje europske razvojne agencije.

Govoreći o kulturnim i kreativnim industrijama u Hrvatskoj, državni tajnik Partl istaknuo je važan doprinos kulturnog i kreativnog sektora hrvatskom gospodarstvu, kontinuirani rast u pretpandemijskom razdoblju i značajne gubitke uzrokovane epidemijom COVID-19. Nadovezujući se na temu digitalne transformacije, naglasio je kako je prilagodba digitalnom okruženju ključna za daljnji razvoj i konkurentnost kulturnih i kreativnih industrija, što je ujedno cilj investicije u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti za koju je Ministarstvo kulture i medija osiguralo 250 milijuna kuna.  
 
AGORADA+ okuplja širok skup predstavnika regionalnih razvojnih agencija, klasterskih organizacija, nacionalnih javnih tijela, poduzeća, ali i drugih organizacija kako bi se pružila potpora poslovanju iz država članica i regija Europske unije. Ova konferencija privlači brojne dionike na panel-rasprave, prezentacije, predstavljanja primjera dobre prakse te radionice poput Clusters meet Region pod okriljem Europske platforme za suradnju klastera – ECCP.
 
Uz SIMORU suorganizatori konferencije su i DURA – Dubrovačka razvojna agencija, ZARA – Zagorska razvojna agencija, Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije i ZADRA NOVA – Razvojna agencija Zadarske županije, uz potporu ZICER-a – Zagrebačkog inovacijskog centra.Pisane vijesti