Gradski muzej Virovitica nominiran za najveću europsku stručnu nagradu i oznaku Europskog muzeja godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: Gradski muzej Virovitica

9. prosinca 2021. – Rezultat kontinuiranog razvoja hrvatske muzejske djelatnosti, a posebice kvalitete i predanog rada Virovitičkog muzeja, upravo je jučer objavljena nominacija Gradskog muzeja Virovitica za najveću europsku stručnu nagradu EMYA2022 – oznaku Europskog muzeja godine. 

Nakon procesa ocjenjivanja koji uključuje posjete povjerenstva nagrade do 60 europskih muzeja, Gradski muzej Virovitica postao je jedan od kandidata u izboru za to prestižno priznanje kojim se potiče inovativan pristup i razvoj muzejske djelatnosti te promiče uloga muzeja u društvu. Ceremonija proglašenja dobitnika održat će se u Estoniji od 4. do 7. svibnja 2022. godine, u okviru konferencije Europskog muzejskog foruma.
 
Kao jedan od kandidata za nagradu Virovitički muzej je dokazao kako na kulturnoj sceni svoga grada nosi važnu ulogu, ne samo kao mjesto u kojem se čuva i njeguje baština, nego se i podiže svijest zajednice, pogotovo mlađih generacija o vrijednosti zaštite i očuvanja hrvatskog kulturnog nasljeđa. Ovakva međunarodna nominacija svojevrsno je priznanje svim djelatnicima te poticaj za daljnje  provođenje postojećih i stvaranje novih, još kreativnijih programa.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica