Europski institut za inovacije i tehnologiju (EIT) objavljuje prve otvorene pozive za dostavu prijedloga projekata u području kulture i kreativnosti

EIT Culture & Creativity otvorio je poziv za financiranje aktivnosti koje imaju potencijal jačanja poduzetništva, inovacijskog kapaciteta i ubrzanja konkurentnosti europskih kulturnih i kreativnih sektora i industrija (CCSI) te europskih zelenih, digitalnih i društvenih prijelaza.

U 2024. godini putem ovog poziva izdvojit će se 10,45 milijuna eura za projekte čiji je cilj osmišljavanje rješenja za globalne izazove s kojima se Europa suočava u visokom obrazovanju, inovacijama, gospodarstvu i na društvenoj razini.

Rok za podnošenje prijava jest 31. svibnja 2023. Očekuje se da će više poziva za dostavu prijedloga biti objavljeno u drugom semestru 2023., za aktivnosti koje počinju sredinom 2024. i 2025. Više informacija o pozivima možete pronaći na sljedećoj povezniciZa sve zainteresirane EIT 25. travnja organizira mrežno događanje, kako bi potencijalnim prijaviteljima pomogli da bolje razumiju misiju i pokretače EIT Culture & Creativity, kao i ključne formalne aspekte poziva. Za događaj se možete prijaviti ovdje .
 
Podsjećamo, Europski institut za inovacije i tehnologiju (European Institute of Innovation and Technology - EIT) osnovan je 2008. godine kao neovisno tijelo koje promovira inovacije svjetske klase, održivi rast i povećanje konkurentnosti EU-a integracijom trokuta znanja koji čine istraživanje, visoko obrazovanje i inovacije. Misija EIT-a jest doprinositi održivom gospodarskom rastu i konkurentnosti Unije jačanjem inovacijskog kapaciteta svih država članica i Unije radi svladavanja glavnih izazova s kojima se društvo suočava.
 



Pisane vijesti