Dobitnici „Nagrade Vicko Andrić“ za 2023. godinu

Slika /slike/fotogalerija/2024 godina/Vicko foto...2.jpg

21. kolovoza 2024. - Na sjednici Odbora za dodjelu „Nagrade Vicko Andrić“, održanoj 22. srpnja 2024. godine u Ministarstvu kulture i medija, donesene su odluke o dobitnicima nagrada za 2023. godinu.


Odlukom Odbora „Nagrade Vicko Andrić“ nagradu za životno djelo istaknutim pojedincima koji su svojim izvanrednim doprinosom i radom na zaštiti kulturne baštine obilježili vrijeme u kojem su djelovali i čiji rad čini zaokruženu cjelinu, a njihova djela i ostvarenja ostaju trajno dobro Republike Hrvatske dobila je magistra arhitekture Zofia Mavar, bivša dugogodišnja djelatnica Ministarstva kulture i medija.
 
Godišnju nagradu koja se dodjeljuje pojedincima za izvanredan doprinos u zaštiti kulturne baštine dobila je donedavna konzervatorica i pročelnica Konzervatorskog odjela u Vukovaru Zdenka Predrijevac za projekt rekonstrukcije zidina, zgrade žitnice, podrumarove kuće i franjevačkog samostana u Iloku.  

„Nagrada Vicko Andrić“ za doprinos lokalnoj zajednici dodijeljena je Vladimiru Škrobi Baji iz Karanca za iznimno zalaganje u skrbi i očuvanju tradicijske baštine.

Predsjednik je Odbora „Nagrade Vicko Andrić“ Tomislav Petrinec, a članovi su Mirna Sabljak, Tatjana Horvatić, dr. sc. Vesna Pascuttini-Juraga, dr. sc. Viki Jakaša Borić, Boris Mostarčić, dr. sc. Žarko Španiček i dr. sc. Radoslav Bužančić.

 
>>> Obrazloženja nagrada


 

Pisane vijesti