Disidentska književnost ili književnost zaborava – ovogodišnja tema 42. Zagrebačkih književnih razgovora

  • Slika
  • Slika

FOTO: Društvo hrvatskih književnika

6. listopada 2021. – Zagrebački književni razgovori – manifestacija koja okuplja ugledne pisce, jezikoslovce, književne kritičare, prevoditelje i kulturologe iz cijele Hrvatske, regije i svijeta tradicionalno se održavaju u Zagrebu u listopadu u organizaciji Društva hrvatskih književnika.

Na otvorenju ovogodišnje 42. po redu manifestacije izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i ministrice kulture i medija Nine Obuljen Koržinek, državni tajnik Ivica Poljičak istaknuo je kako Ministarstvo kulture i medija prepoznaje vrijednosti takvih susreta te svojom kontinuiranom potporom omogućuje njihovo redovito održavanje. Posebno je čestitao organizatorima što su odabrali važnu temu kojom će se okupljeni stručnjaci baviti fenomenom disidentske književnosti s povijesnim odmakom, istražiti sudbine knjiga i njihovih autora, valorizirati vrijednosti i barem donekle počisti prašinu koja je pala na stvaralaštvo toga vremena.

Ovogodišnja tema Disidentska književnost ili književnost zaborava u dva dana susreta okupila je naime gostujuće predavače iz Poljske, Češke, Njemačke, Argentine, Sjeverne Makedonije i Hrvatske. Zainteresirani će izlaganja moći pogledati i naknadno na YouTube kanalu Društva gdje će biti objavljene njihove snimke.


 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica