Culture Moves Europe: webinar Deska Kreativne Europe – Kultura za pružanje informacija o Pozivu za individualnu mobilnost umjetnika i djelatnika u kulturi



Culture Moves Europe
 novi je oblik podrške mobilnosti financiran programom Kreativna Europa koju provodi Goethe Institut u Bruxellesu. Culture Moves Europe dodjeljuje sredstva umjetnicima, djelatnicima u kulturi i organizacijama domaćinima iz svih sektora unutar potprograma Kultura: arhitekture, dizajna, kulturne baštine, modnog dizajna, književnih prijevoda, glazbe, izvedbenih i vizualnih umjetnosti. Pozivom se umjetnicima i djelatnicima u kulturi nastoji omogućiti istraživanje, stvaranje, upoznavanje i povezivanje s međunarodnim partnerima.
 
Poziv za individualnu mobilnost umjetnika i djelatnika u kulturi starijih od 18 godina koji žive i rade u državama sudionicama programa Kreativna Europa otvoren je do 31. svibnja 2023. u 23:59 CEST.

Najavljeno je da će se u okviru Culture Moves Europe otvoriti još dva poziva u razdoblju od jeseni 2023. do proljeća 2024. te od jeseni 2024. do proljeća 2025. godine.
 
Informativni webinar održat će se u petak, 19. svibnja 2023., u 11 sati putem platforme Zoom, a podršku mobilnosti predstavit će Malgorzata Szlendak iz Europske komisije, koja će pružiti sve detalje potrebne za prijavu te odgovarati na pitanja sudionika.

Za sudjelovanje na webinaru potrebna je registracija putem e-obrasca, a poveznica za sudjelovanje bit će poslana na e-mail adresu sudionika na dan održavanja webinara.
Radni jezik webinara je engleski, a predviđeno trajanje je oko sat vremena.

 

Pisane vijesti