Čestitka ministrice u povodu Međunarodnog dana dječje knjige

Slika /slike/fotogalerija/2021godina/mdk.jpg

2. travnja 2021. - U Godini čitanja kada posebnu pozornost poklanjamo najmlađim generacijama ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek uputila je čestitku djeci i mladim čitateljima u povodu Međunarodnog dana dječje knjige.

 
Čestitam najmlađim čitateljima Međunarodni dan dječje knjige!
Pozivam sve,
svu djecu,
ali i sve odrasle, mlade i one s nešto više godina iza sebe,
da dopuste dobroj knjizi, lijepoj priči, duhovitoj, dirljivoj ili razigranoj poeziji
da probude ono najbolje u njima,
da ih podsjeti na trenutke kad su djetinje otvorenim i iskrenim srcem otkrivali puninu, raznolikost i ljepotu svijeta, prirode, drugih ljudi…“
 
S posebnim zadovoljstvom podsjećam kako Ministarstvo kulture i medija uz pomoć Stručnog povjerenstva za dječju knjigu intenzivno podupire pisanje i objavljivanje knjiga namijenjenih djeci i mladima.
Stoga posebno veseli pojava sve većeg interesa i autora i nakladnika za pisanje, prevođenje i objavljivanje kvalitetne dječje književnosti, često obogaćene vrhunskim ilustracijama primjerenima i književnom tekstu i uzrastu ciljane publike.

Zato upravo u ovoj Godini čitanja osobitu pozornost poklanjamo najmlađim generacijama, onima koji tek postaju čitatelji, onima čiji se ukus oblikuje, onima koji svoju ljubav prema knjizi i čitanju tek otkrivaju.
Čitajmo da ne ostanemo bez riječi!" 

Pisane vijesti