Čestitka ministra Biškupića povodom Svjetskog dana kazališta

Ministar kulture mr. sc. Božo Biškupić uputio je čestitku svim kazališnim djelatnicima i umjetnicima povodom Svjetskog dana kazališta (27. ožujka).

"Povodom Svjetskog dana kazališta iznimno mi je zadovoljstvo uputiti čestitku svim kazališnim djelatnicima i umjetnicima bez čijeg entuzijazma i predanog rada ne bi bilo niti hrvatskog glumišta. Uspješnice hrvatskog kazališnog prostora koje se temelje na antologijskim djelima domaće i strane književnosti kao i onima suvremenog izričaja inspiriraju publiku na propitivanje svoje svakodnevice te obogaćuju duh svakog pojedinca. Sve veća prisutnost hrvatskih dramskih djela na hrvatskim, ali i svjetskim pozornicama kao i procvjetala produkcija regionalnih profesionalnih kazališta ispunjaju me ponosom što je inicijativa Ministarstva kulture zaživjela u svijetu teatra. Dugovječnost i iznimno visok umjetnički nivo hrvatskih festivala kao i gostovanja najboljih predstava naših kazališta u inozemstvu, potvrđuju duboku ukorijenjenost Hrvatske u europski kulturni prostor. Visoki umjetnički dosezi ostvarenja hrvatskih kazališta zalog su blistave budućnosti hrvatske kazališne scene.
 
Na tragu nacionalne i međunarodne poruke povodom Svjetskog dana kazališta koja je vezana uz multikulturalno razumijevanje nacija i kultura, upućujem svoje iskrene želje za još kvalitetnijim produkcijama koje će brusiti umjetnički ukus publike i obogaćivati hrvatsku kulturu."


Najave