Čestitka ministra Biškupića povodom 95. rođendana Jože Horvata

Ministar kulture mr. sc. Božo Biškupić uputio je čestitku književniku Joži Horvatu povodom 95. rođendana.

"Poštovani gospodine Horvat,
 
primite moje iskrene rođendanske čestitke. Nadam se da ćete i ovaj devedeset i peti rođendan proslaviti u veselju i dobrom zdravlju te da će Vaš duh i dalje zadržati svježinu koja je i nama, Vašim odanim čitateljima i štovateljima, uvijek donosila radost.
   
Povodom ovog rođendana želio bih Vam, u svoje ime, ali i u ime brojnih generacija koje su odrastale čitajući Vaša djela, zahvaliti na vrhunskim književnim dostignućima kojima ste nas, ne samo zabavljali, već i poučavali budeći u nama, i malima i velikima, osjećaj za prirodu te istinske ljepote i vrijednosti života koji nas okružuje. Svojim ste izbrušenim stilom i istančanim osjećajem za humor čitateljskoj publici nenametljivo usađivali smisao, ne samo za smiješno, već i za lijepu književnu riječ koje u Vašim djelima nikad nije nedostajalo.
 
Dragi slavljeniče, uvaženi književniče, želim Vam da i dalje, ustrajno i hrabro, kao i dosada, prkosite svim životnim iskušenjima. Uvjeren sam da ćete i u budućnosti razveseliti još mnoge čitatelje i steći nove poklonike te da ćete zasluženo uživati u plodovima svoga rada kojim ste zauvijek zadužili cjelokupnu hrvatsku kulturu."


Najave