71. Dubrovačke ljetne igre

71. Dubrovačke ljetne igre održavat će se od 10. srpnja do 25. kolovoza 2020. godine, u smanjenom formatu zbog trenutnih epidemioloških mjera s ciljem suzbijanja pandemije COVID-19 u Hrvatskoj i svijetu.


FOTO: Dubrovačke ljetne igre

Ceremonija otvorenja manifestacije najavljena je za 10. srpnja, a održat će se u režiji Marine Pejnović u staroj gradskoj luci. U programu otvorenja Dubrovačkim simfonijskim orkestrom dirigirat će Tomislav Fačini, Jazz orkestar HRT-a nastupit će pod ravnanjem Mirona Hausera, nastupit će i pijanist Aljoša Jurinić, mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović i Ivan Bonačić na saksofonu, uz sudjelovanje Festivalskog dramskog ansambla te Folklornog ansambla Linđo.

Tijekom Festivala publiku svih generacija očekuje gotovo pedeset dramskih, glazbenih, plesnih, folklornih i drugih izvedbi na više od deset scenskih i ambijentalnih lokacija grada Dubrovnika. 

Intendantica Dubrovačkih ljetnih igara Dora Ruždjak Podolski je predstavljajući novi prilagođeni ovogodišnji program Igara istaknula kako je većina planiranih gostovanja i sudjelovanja stranih umjetnika u glazbenom, dramskom i plesnom programu odgođena za 2021. godinu, a kako su programske odrednice prilagođene sudjelovanju domaćih umjetnika, kako glazbenih tako i dramskih, vodeći računa o zapošljavanju socijalno ugroženih skupina, odnosno mladih nezaposlenih umjetnika, studenata umjetničkih akademija i samostalnih umjetnika. 

Dubrovačke ljetne igre će tijekom održavanja festivalskih događanja poštivati preporuke za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19, a publiku će pravovremeno informirati o svim detaljima. 

Više o programu 71. Dubrovačkih ljetnih igara: 
www.dubrovnik-festival.hr/hr/program
www.dubrovnik-festival.hr/hr/novosti/10-srpnja-otvaraju-se-71-dubrova%C4%8Dke-ljetne-igre



Pisane vijesti