7 milijuna kuna osigurano za nastavak projekta „Jer svirati se mora 2“

Slika /slike/fotogalerija/2020godina/poziv za koncertne pr.jpg

U suradnji s Hrvatskom glazbenom unijom, Ministarstvo kulture i medija pripremilo je nastavak projekta „ Jer svirati se mora“ u sklopu daljnjih mjera potpora, uslijed pandemije ugroženom kulturnom i kreativnom sektoru, kojom će se nastaviti poticati odvijanje koncertnih aktivnosti.

U okviru projekta „Jer svirati se mora 1“ sufinancirana je realizacija 182 koncerta u 27 gradova ukupnim iznosom od 4.5 milijuna kuna, a za nastavak projekta pod nazivom „Jer svirati se mora 2“ Ministarstvo kulture i medija osiguralo je 7 milijuna kuna.  Projektom će se poticati koncertne aktivnosti od interesa za Republiku Hrvatsku, programi hrvatskih glazbenih izvođača,  kontinuirane i potvrđene prisutnosti u kulturnom životu RH, visoke razine kvalitete, namijenjeni različitim dobnim profilima publike.

Hrvatska glazbena unija provodi javni poziv, a prijave se podnose putem on-line obrasca na internetskoj stranici Hrvatske glazbene unije u razdoblju od 5. studenog do 15. prosinca 2021. godine za glazbene programe koji će se održati u razdoblju od dana objave do 30. lipnja 2022. godine. Financijska potpora u obliku bespovratnih sredstava namijenjena je za pomoć pri organizaciji koncerata tijekom pandemije, a financijska potpora koristit će se za pokrivanje dijela produkcijskih troškova programa.

Pravo podnošenja prijava imaju samostalni umjetnici, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi kojima osnivač nije tijelo javne vlasti, pravne i fizičke osobe koje obavljaju izvođačku ili drugu, s izvođačkim aktivnostima povezanu, djelatnost u kulturi, pravne i fizičke osobe koje raspolažu koncertnim prostorima.
  Sva pitanja vezana za ovaj Poziv mogu se postaviti elektroničkim putem, slanjem upita na adresu: jersviratisemora@hgu.hr


 

Pisane vijesti | Javne financije | Društvo i zajednica