45. skupština Hrvatskog knjižničarskog društva

45. skupština Hrvatskog knjižničarskog društva otvorena je u srijedu, 7. listopada 2020. godine, u Nacionalnoj i sveučilišnoj biblioteci uz prijenos uživo, online putem mrežne stranice konferencije.



 
Na otvorenju je sudjelovao državni tajnik dr. sc. Ivica Poljičak koji je uputio čestitke Hrvatskom knjižničarskom društvu u povodu 80. obljetnice osnutka te u uvodnom izlaganju prezentirao novi zakonodavni okvir knjižnične djelatnosti. Ujedno je istaknuo i učinkovito i uspješno funkcioniranja knjižnica u kriznom okruženju uslijed okolnostima izazvanim pandemijom.
 
Uz državnog tajnika okupljenima su se obratili: predsjednica Hrvatskog knjižničarskog društva dr. sc. Dijana Machala, glavna ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu prof. dr. sc. Ivanka Stričević.
 
Pred knjižničnim sektorom su u nadolazećem neizvjesnom razdoblju brojni izazovi. Stoga će više od 200 sudionika putem višednevne virtualne konferencije i kroz više od 40 predavanja domaćih i stranih stručnjaka iz područja knjižničarstva i informacijskih znanosti govoriti o Knjižnicama u doba krize.

Također bit će riječi o velikom značaju i ulozi knjižnica u očuvanju etičkih, humanih, demokratskih te društvenih vrijednosti zajednice i pojedinaca pogođenih globalnom krizom.
 
 
 

Pisane vijesti