27. - 28. veljače 2020. - Konferencija Jačanje europske suradnje za zaštitu kulturne baštine od rizika

U okviru predsjedanja Hrvatske Vijećem EU od 26. do 28. veljače 2020. godine u Dubrovniku u Lazaretima održat će se međunarodna stručna konferencija pod nazivom Jačanje europske suradnje za zaštitu kulturne baštine od rizik. Konferenciju će otvoriti ministrica kulture Republike Hrvatske dr. sc. Nina Obuljen Koržinek u četvrtak, 27. veljače 2020. godine.

Jedan od prioriteta hrvatskog predsjedanja Vijećem EU u području kulture je očuvanje kulturne baštine, a posebice upravljanje rizicima u kulturnoj baštini. Uključivanje upravljanja rizicima u području kulturne baštine je prijeko potrebno u svakodnevnom funkcioniranju institucija i društva, unatoč smanjenim ljudskim kapacitetima te visokoj predanosti i posvećenosti stručnjaka.

Konferencija se održava u organizaciji Ministarstva kulture uz potporu Europske komisije, Grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije te Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Program konferencije dostupan je na poveznici: https://min-kulture.gov.hr/konferencija-jacanje-europske-suradnje-za-zastitu-kulturne-bastine-od-rizika/18805

Prijenos konferencije bit će dostupan na poveznici -  LIVE STREAM

Najave