3. ožujka 2020. - Konferencija za medije u povodu raspisivanja novog Poziv za predlaganje programa koji omogućuju pristup i dostupnost kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom i djecu i mlade s teškoćama u razvoju

U povodu raspisivanja novog Poziva za predlaganje programa koji omogućuju pristup i dostupnost kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom i djecu i mlade s teškoćama u razvoju u Republici Hrvatskoj u 2020. godini,

pozivamo vas na konferenciju za medije koja će se održati u utorak, 3. ožujka 2020. godine, u 11:30 sati u Uredu pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Savska cesta 41/3, Zagreb.

Uz ministricu kulture dr. sc. Ninu Obuljen Koržinek konferenciji za medije prisustvovat će pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Republike Hrvatske Anka Slonjšak, koordinatorica Poziva Tatjana Aćimović i državni tajnik Krešimir Partl.

Opći cilj Poziva je omogućavanje pristupa i dostupnosti kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom te za djecu i mlade s teškoćama u razvoju, a osigurana su sredstva u iznosu od 2 milijuna kuna.

Sudjelovanje osoba s invaliditetom u kulturnim sadržajima značajno pridonosi podizanju razine kvalitete življenja osoba s invaliditetom. Osim što afirmira kreativne, umjetničke i intelektualne potencijale osobe s invaliditetom, pridonosi višoj razini kvalitete življenja društva u cjelini, raznolikosti društva i jačanju kapaciteta zajednice.

Sudjelovanje u kulturnim i umjetničkim aktivnostima važan je aspekt uključenosti u društvo za djecu i mlade, ograničen pristup toj vrsti aktivnosti može rezultirati smanjenim mogućnostima da razviju vještine i znanja neophodna za njihov osobni razvoj.

Najave