Javni poziv za dodjelu stimulacija autorima za najbolja ostvarenja na području književnog stvaralaštva i prevoditeljima za najbolja ostvarenja na području književnog prevodilaštva u 2018. godini (Rok: 12.5.2019.)

Ministarstvo kulture objavljuje Javni poziv za dodjelu stimulacija autorima za najbolja ostvarenja na području književnog stvaralaštva i prevoditeljima za najbolja ostvarenja na području književnog prevodilaštva u 2018. godini.


Dosadašnji natječaj za dodjelu stimulacija autorima najkvalitetnijih književnih djela u protekloj godini proširuje se dodavanjem kategorije stimulacija za prevoditelje.

Glavni cilj je stimulirati i nagraditi prevoditelje koji su relativno zapostavljeni i slabije vidljivi u javnom prostoru iako je velik broj  knjiga koji se kod nas čita preveden. Uz stimuliranje najkvalitetnijih književnih prijevoda Ministarstvo kulture odlučilo je u ovaj natječaj uvrstiti, vrednovati i istaknuti i vrsne prijevode kazališnih tekstova koji se ne objavljuju, a za koje se prevoditelji također moraju iznimno potruditi iako toga često šira javnost nije svjesna.
 
Sustav vrednovanja pristiglih prijava koji je zaživio prethodne godine primijenit će se i ove godine uz dodatna unaprjeđenja i prilagodbe kako bi se postigla što veća objektivnost.
 
Rezultati Javnog poziva za dodjelu stimulacija za najbolja ostvarenja na području književnog stvaralaštva u protekloj godini obično su se objavljivali prilikom otvaranja Mjeseca hrvatske knjige polovicom listopada.


>>>Javni poziv za dodjelu stimulacija autorima za najbolja ostvarenja na području književnog stvaralaštva i prevoditeljima za najbolja ostvarenja na području književnog prevodilaštva u 2018. godini

Najave