11. prosinca 2019. – Otvorenje konferencije New Europe Market

Državni tajnik Krešimir Partl kao izaslanik ministrice kulture dr. sc. Nine Obuljen Koržinek prisustvovat će otvorenju višednevne konferencije New Europe Market koje će se održati u srijedu, 11. prosinca 2019. godine, u hotelu Esplanade u Zagrebu. 


Konferencija će biti otvorena pretpremijernim prikazivanjem igrano-dokumentarne serije Doba Uskoka u produkciji HRT-a koji je i partner događanja.

NEM konferencija trodnevni je događaj čiji je cilj dijeljenje iskustva dobrih praksi stvaranja sadržaja, distribucijskih kanala te povećanje ulaganja u TV i filmsku industriju, a tijekom koje će sudionici imati priliku proširiti svoja znanja kroz panel diskusije, predavanja i radionice te se povezati s potencijalnim investitorima. Ovogodišnji NEM je organizirao pretpremijere novih serija, prezentacije, case studyije i Q&A intervjue putem kojih će svi posjetitelji dobiti uvid u trendove TV i filmske industrije, a bit će i domaćin prvim prikazivanjima serija najvećih produkcijskih tvrtki kao što su CBS Studios International (SAD), BBC Studios, all3media international (UK) te Kashet International i yes Studios (Izrael).

Najave