Aktivnosti Ministarstva kulture i medija na potresom pogođenim područjima

Slika /slike/banneri/MKM logo 750x500.jpg

U povodu obljetnice razornih potresa 28. i 29. prosinca 2020. godine, podsjećamo na aktivnosti koje je do sada provelo Ministarstvo kulture i medija na području Sisačko-moslavačke i županija središnje Hrvatske.
Zahvaljujemo svim stručnjacima, konzervatorima, restauratorima, muzealcima, arhivistima, knjižničarima, svim partnerima arhitektima, građevinarima, geodetima,  vatrogascima, predstavnicima HGSS-a i civilne zaštite, ostalim domaćim i inozemnim stručnjacima te svim donatorima koji su se uključili u provođenje hitnih mjera zaštite kulturnih dobara. Pred nama je dugotrajan posao cjelovite obnove, ali ne posustajemo jer nam je nadahnuće gospodarska, društvena i kulturna obnova cijeloga područja. 
Nadahnuće su nam novi učenici glazbenih škola, nove predstave i koncerti diljem Banovine, nove književne, filmske i likovne manifestacije, revitalizacija cjelokupnog kulturnog života i očuvanje i prezentacija bogate materijalne i nematerijalne baštine.


>>>  Provedene aktivnosti nakon razornih potresa 28. i 29. 12. 2020. na prostoru Sisačko-moslavačke županije te županija središnje Hrvatske .pdf