Seminar programa Europske unije Kultura 2007. - 2013. u Zagrebu

Slika KKC/ccp mala11.jpg
U prostorijama Zagrebačkog kazališta mladih u Zagrebu, 28. rujna 2012. godine s početkom u 10:00 sati održat će se  seminar na temu programa EU Kultura 2007. – 2013.

Seminar organizira Služba za kulturnu kontaktnu točku Ministarstva kulture u suradnji sa Zagrebačkim kazalištem mladih u Zagrebu te Kulturnom kontaktnom točkom Slovenije i Kulturnom kontaktnom točkom BiH.

Sudionicima će se uvodno obratiti Dubravka Vrgoč, ravnateljica ZKM-a i umjetnička ravnateljica Festivala svjetskog kazališta, koja će također predstaviti sudjelovanje ZKM-a u programu Kultura 2007.-2013. Zagrebačko kazalište mladih ove je godine dobilo je potporu iz programa Kultura 2007.-2013. u kategoriji Ambasador. Tim iznimnim priznanjem Zagrebačko kazalište mladih potvrđeno  je kao kazalište koje se uspješno zalaže za promicanje europske kulture. To je ujedno najveće priznanje koje je ikada dobilo neko hrvatsko kazalište na razini EU.
 
Uz osnovne podatke o programu i načinu sudjelovanja koje će iznijeti Martina Borovac Pečarević, više detalja o ispunjavanju prijavnice, uvjetima sudjelovanja i partnerstvima će reći Mladen Špehar iz Službe za KKT Ministarstva kulture Republike Hrvatske.
 
Sudionici će također imati prilike čuti više informacija o dosadašnjem sudjelovanju kako hrvatskih tako i slovenskih (Mateja Lazar) i bosansko-hercegovačkih (Edin Veladžić) institucija iz područja kulture u programu Kultura.  Naglasak će biti stavljen na programsku aktivnost 1.3.6., odnosno dodjeljivanje potpore europskim kultunim festivalima, čije će uspješne sudionike predstaviti Mateja Lazar iz slovenske kulturne kontaktne točke.
 
Na kraju će Martina Borovac Pečarević i Mateja Lazar najaviti novi program EU za kulturu i AV sektor od 2014. do 2020. pod nazivom Kreativna Europa.
 
Svi zainteresirani mogu se javiti i besplatno sudjelovati uz obaveznu prijavu na ccp@min-kulture.hr u kojoj je potrebno navesti ime i prezime, instituciju kao i seminar na koji se prijavljujete.
   
 
 
Program seminara