Zgode Roze i Draška u Čepinu (Osječko-baranjska županija) 14. lipnja 2019. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Predstava i radionica „Šumastikus” održane su 14. lipnja 2019. godine u Centra za kulturu Čepin u Čepinu za učenike Osnovne škole Miroslava Krleže. Na predstavi i radionici sudjelovalo je oko 125 učenika od prvog do četvrtog razreda, osam odgojno-obrazovnih djelatnika i knjižničarka Nikolina Pejić. Predstavu su izveli i radionicu vodili Petar Cvirn i Sanja Milarodvić.

"Šumastikus“ je edukativna i zabavna predstava o zgodama Roze i Draška koji odluče provesti jednu noć u prirodi.  Povremene svađe, zajednička otkrića, sve skupa začinjeno preživljavanjem u prirodi i prožeto čarobnim pričama kao što je Šuma Striborova čini ovu predstavu magičnim mjestom protagonista. Predstava je zamišljena kao dio projekta koji se bavi osvještavanjem mlađih uzrasta, o načinoma preživljavanja u prirodi, prednostima i manama tehnologije te pravom prijateljstvu.

Učenici su s velikim interesom pratili predstavu i komentirali te komunicirali s izvođačima kada su im se likovi izviđača Roze i Draška obratili.

Radionica je protekla vrlo dobro i učenici su lako prihvatili pravila postavljena na početku rada te vrlo brzo svladavali zadatke zadane na  radionici. Radionica je trajala nešto duže od planiranih 30 minuta jer su se svi sudionici zabavljali i dobro surađivali.