Vuk i sedam kozlića na Lastovu (Splitsko-dalmatinska županija) 20. listopada 2019. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Gostovanje Teatra Poco Loco na Lastovu u Dječjem vrtiću Lastavica održano je 20. listopada 2019. godine s programom Priča mi se priča: Vuk i sedam kozlića. Na programu koji se sastoji od kazališne predstave – koncertnog čitanja bajke i dramske radionice nakon predstave, sudjelovalo je 20 djece iz Dječjeg vrtića Lastavica i učenika iz Osnovne škole Braće Glumac iz Lastova.

„Priča mi se priča“ jedinstven je kazališni program za najmlađe, a osmišljen je kao pripovijedanje bajki. Profesionalni glumci uz pratnju profesionalnih glazbenika i vizualnu pratnju čitaju poznate i manje poznate priče u formatu koncertnog čitanja čime se želi istaknuti važnost pripovijedanja i vrijednost čitanja. U stalnom kontaktu s djecom, roditeljima, odgajateljima i učiteljima - iz priče u priču istražujemo proces pripovijedanja te uvodimo djecu u iskustvo sudjelovanja u kazališnoj predstavi. Program su izveli glumice i dramske pedagoginje Zrinka Kušević, Maja Kovač, Zrinka Antičević i Petra Bokić.

Na dramskoj radionici, uz djecu, sudjelovali su i odgajateljice Veseljka Lakić i Zdenka Bačić te učiteljice 1. i 2. razreda Majda Ivelja i Zdenka Simić, koje su dobile materijal za nastavak korištenja dramskih radionica u radu s djecom. Program gostovanja je u ime Dječjeg vrtića Lastavica organizirala ravnateljica Vedrana Ortika Medini.