Veselje malih i velikih na Malom Lošinju (Primorsko-goranska županija) 17. rujna 2019. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Ruksak (pun) kulture gostovao je 17. rujna 2019. godine na otoku Malom Lošinju s glazbenom radionicom „Pričom do glazbe, glazbom do govora“ koju je vodila Mirna Snoj. Na radionici za polaznike dječjeg vrtića sudjelovalo je 12 djece od 4 do 7 godina a na radionici za odgojno-obrazovne djelatnike sudjelovalo je 11 djelatnika.

Na radionici za djecu koja se održala u područnom objektu Dječjeg vrtića Cvrčak u Velom Lošinju djeca su se putem priče i igre upoznala s različitim glazbenim elementima. Kroz priču su djeca upoznala pjesmicu o Zeki koji juri kao raketa, usamljenoj Zvijezdi i Zoološkom vrtu u kojem su pile, koka i slon. Pričali su i svirali  brojalice na različitim instrumentima Orffovog instrumentarija, putovali s brojalicama, te igrali igru Dan-noć pritom razaznajući dan i noć prema glazbi odsviranoj na klaviru. Odgojno-obrazovne djelatnice Andrea Krasnić i časna Ana sudjelovale su na radionici s djecom.

Nakon radionice održan je teorijski dio namijenjen odgojno-obrazovnim djelatnicima vrtića. Vrlo značajan dio teorijskog dijela bila je izmjena iskustva na temu metodičkog pristupa u radu s glazbenim sadržajima te kako različite aktivnosti putem glazbe i pokreta mogu pomoći svoj djeci bez obzira na njihove mogućnosti. Stručni tim vrtića zajedno s ravnateljicom iskazao je veliki interes za teorijski osvrt na radionicu tako da se na predavanju okupilo 11 odgajatelja.