Veliki Medo zvani Bedo u posjetu Tisnom (Šibensko-kninska županija) 10. studenog 2019. godine

  • Slika
Umjetnička organizacija Punctum gostovala je u Dječjem vrtiću Spužvica 10. studenog 2019. godine u sklopu programa Ruksak (pun) kulture s programom „Baloni“. Predstava „Medo Bedo“ u režiji Ivana Penovića prema tekstovima Kristine Kegljen izvedena je za stotinjak djece u dobi od 5 do 7 godina te uz prisustvo četvero odgojno-obrazovnih djelatnika.

Glumci Dubravka Lelas i Silvio Mumelaš predstavili su svoje zanimanje te izveli predstavu. Nakon predstave redatelj predstave Ivan Penović održao je radionicu „Proživi ponovno“ za 33-troje djece od 5 do 7 godina. U prvom dijelu radionice redatelj je razgovarao s djecom o predstavi, a zatim su, podijelivši se u parove, ponovno proživljavali uloge iz predstave. Radionicom se želi potaknuti djecu na kreativnost i suosjećanje.

Predstava i radionica naišle su na vrlo pozitivne reakcije djece koja su aktivno sudjelovala u radionici, ali i za vrijeme predstave. Djeca su bila izuzetno zainteresirana, a po reakcijama tijekom radionice vidljivo je kako su pažljivo pratila predstavu.