Učenici padobranima zauzeli hodnike škole u Runoviću (Splitsko-dalmatinska županija) 3. svibnja 2019. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U Osnovnoj školi Runović 3. svibnja 2019. godine u sklopu programa Ruksak (pun) kulture održana je radionica Tehničkog muzeja Nikola Tesla: Faust Vrančić- Leteći čovjek. Radionicu je vodila muzejska pedagoginja Katarina Ivanišin Kardum. Na radionici je sudjelovalo 50 učenika od 3. do 5. razreda i pet odgojno-obrazovnih djelatnica.

Tijekom radionice učenici su imali kratko predavanje o Tehničkom muzeju te liku i djelu Fausta Vrančića. Nakon predavanja učenici su pogledali kratki film Sanjam, Memorijalnog centra Faust Vrančić, o Faustovom djetinjstvu i njegovim izumima u suvremenom kontekstu, nakon čega je uslijedila izrada padobrana po nacrtima Fausta Vrančića u umanjenom mjerilu.

Nakon održane radionice u vanjskom prostoru škole i u sportskoj dvorani učenici su testirali padobrane izrađene u radionici. Tehnički muzej Nikola Tesla je učenicima 1. i 2. razreda Osnovne škole Runovići koji nisu mogli sudjelovati u radionici Faust Vrančić, poklonio 20 modela aviona i tramvaja od kartona, da sastave na nastavi sa svojim nastavnicima.

Prema reakcijama i riječima učenika, ravnateljice, pedagoginje i učiteljica, svi su bili vrlo zadovoljni provedenom radionicom.