Tko je taj tajni obožavatelj u Mihovljanu (Krapinsko-zagorska županija) 8. studenog 2019. godine

  • Slika
  • Slika
Umjetnička organizacija Punctum gostovala je u Osnovnoj školi „Ljudevit Gaj“ u Mihovljanu 8. studenog 2019. godine u sklopu programa Ruksak (pun) kulture s programom „Baloni“. Predstava „Tajni obožavatelj“ u režiji Ivana Penovića prema tekstovima Kristine Kegljen izvedena je 80 djece od 8 do 10 godina te uz prisustvo devet učitelja.

Glumci Dajana Čuljak i Ugo Korani predstavili su svoje zanimanje te izveli predstavu u školskoj dvorani. Nakon predstave dramaturginja i autorica teksta Kristina Kegljen održala je radionicu „Proživi ponovno“ za tridesetero djece 3. i 4. razreda osnovne škole. U prvom dijelu radionice voditeljica je razgovarala s djecom o predstavi, a zatim su, podijelivši se u parove, ponovno proživljavali uloge iz predstave. Radionicom, kao nastavak na pogledanu predstavu, želi se potaknuti djecu na kreativnost i suosjećanje.

Predstava i radionica naišle su na vrlo pozitivne reakcije djece koja su aktivno sudjelovala u radionici, ali i za vrijeme predstave. Djeca su izuzetno zainteresirano i pažljivo pratila predstavu.