Tajanstveni kofer u dječjem vrtiću u Sv. Ivanu Zelina (Zagrebačka županija) 29. svibnja 2019. godina

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Članovi udruge Kozlići održali su 29. svibnja. 2019. godine u Dječjem Vrtiću Tintilinić u Ivancu radionicu pod nazivom „Kazalište iz kofera iliti kamišibaj“. Na radionici pod vodstvom Vere Pfaff i Relje Dušeka sudjelovalo je 20 djece od 5 do 6 godina i 4 odgojno-obrazovna djelatnika.
Prvo je održan kratak uvod o programu Ministarstva kulture Ruksak (pun) kulture te o radu Udruge Kozlići. Djecu su upoznale s formatom kamišibaj umjetnosti kroz izvedbu uživo. Izvedene su dvije japanske priče: „Mišje vjenčanje“ i „Tri čarolije“.

Za radionicu je  djeci pripremljeno da izrađuju priču, točnije pjesmu, „Avanture maloga Juju“. Nakon izvedbenog dijela programa održana je radionica „storytellinga“, odnosno u dogovoru s djecom voditelji su odlučili koji će kartoni najbolje odgovarati kojoj kitici pjesme.
Kad je program kamišibaj završen, Dječjem vrtiću Tintilinić poklonjeno je, u ime Ministarstva kulture, drveno kazalište što je izazvalo veliko oduševljenje i djece i odgajateljica.

S odgajateljicama je održana kratka radionica o načinima korištenja kamišibaj kazališta u vrtićima. Opisane su prakse iz svijeta koje pokazuju da se kamišibaj koristi za pokrivanje sadržaja iz kurikuluma (upoznajemo svoj grad, državu; obilježavanje blagdana; kamišibaj adventski kalendar; peremo zube…), ali i za slobodno književno-izvedbeno-likovno izražavanje grupe.