STOP! animiramo u Babinom Polju (Dubrovačko-neretvanska županija) 19. rujna 2019. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U sklopu programa  Ruksak (pun) kulture  - umjetnost i kultura u vrtiću i školi Udruga Panda Manda je 19. rujna 2019. održala radionicu „Lutka film – stop animacija“ za svih dvadeset i devet učenika viših razreda osnovne škole Mljet u Babinom polju.

U prvom dijelu voditelj radionice Martin Babić predstavio je program te razgovarao s učenicima o zanimanju „animator“ i odgovarao na pitanja koja su učenici postavljali. Budući da se do sad nisu susreli s animiranjem pitanja je bilo puno. U drugom dijelu voditelj radionice pokazao je testnu animaciju da bi učenici vidjeli kako funkcionira animiranje. Zatim su učenici uz njegovo vodstvo napravili nekoliko pokusa. 

Nakon toga podijelili su se u grupe po dvoje ili troje te izrađivali likove od plastelina koje su animirali pomoću aplikacije Stop motion studio na vlastitim mobitelima. Na radionici su bile prisutne nastavnica Tanja Puhjera i stručna suradnica  Iva Marija Mekovec de Carvalho koje su također sa zanimanjem pratile kako od rascjepkanog pokreta dolazi do završnog rada. U veselo, radnoj atmosferi  vrijeme je projurilo, ostaju nam lijepe uspomene i želja za novim susretom.