Stop animacija u Velikom Trojstvu (Bjelovarsko-bilogorska županija) 6. svibnja 2019. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U osnovnoj školi Veliko Trojstvo u Velikom Trojstvu 6. svibnja 2019. godine udruga Panda Manda u sklopu programa Ruksak (pun) kulture održala je, za učenike od petog do osmog razreda, radionicu „Lutka film – stop animacija“.

Učenike i nastavnice pozdravio je predstavnik udruge Panda Manda i voditelj radionice animacije Martin Babić te ih upoznao s programom Ruksak (pun) kulture. Budući da učenici prijavljeni za radionicu animiranog filma do sada nisu bili u bližem kontaktu s filmom, u prvom dijelu radionice razgovaralo se o zanimanju animatora, o filmskom jeziku i o pojmovima vezanim uz film.

Učenici su se upoznali s osnovama animiranog filma, a pokazani su im i različiti rodovi animacije i njihova svojstva.  U drugom dijelu, na početku radionice demonstrirana je jednostavna vježba animacije nakon čega se prionulo smišljanju, modeliranju i animiranju.

Učenici su aktivno sudjelovali tijekom cijele radionice i pokazali svoju kreativnost i maštovitost. Svaki uradak je, na radost novih mladih animatora i njihovih nastavnika, snimljen što se moglo pogledati na kraju radionice na kojoj  je sudjelovalo 12 učenika i dvije nastavnice - Ivana Anđić i Dunja Kramarić.