Roza i Draško posjetili otok Pašman (Zadarska županija) 7. svibnja 2019. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U sklopu programa Ruksak (pun) kulture predstava i radionica „Šumastikus” izvedene su 7. svibnja 2019. godine u prostorijama Dječjeg vrtića Otok Pašman u Dobropoljani na otoku Pašmanu. Na predstavi i radionici sudjelovalo je 26 djece uzrasta od tri do šest godina, četiri odgajateljice i ravnateljica vrtića Agata Korenić.

Djeca su s velikim interesom pratila predstavu i komentirala te komunicirala s izvođačima kada su im se likovi izviđača Roze i Draška obratili. Radionica je protekla vrlo dobro i djeca su lako prihvatila pravila postavljena na početku rada te vrlo brzo svladavala zadatke zadane na radionici. Radionica je trajala nešto duže od planiranih 30 minuta jer su se svi sudionici zabavljali i dobro surađivali.

Komentar ravnateljice Agate Korenić:
„Ovim putem Vam zahvaljujem na dolasku u naš vrtić, na naš otok Pašman, koji je omogućilo Ministarstvo kulture kad nas je odabralo po prijavi na projekt Ruksak (pun) kulture. Želim se zahvaliti na predivnoj, zanimljivoj predstavi „Šumastikus" u izvedbi vas umjetnika iz kazališta TeatruM. Kao što ste mogli i sami vidjeti djeca su se veselila i uživala u interakciji s vama. Bilo je puno dinamike od početka do kraja pa iako je većina dječice u dobi od 3 i 4 godine uspjeli ste zadržati njihovu pažnju. Ovakvu vrstu predstave djeca nisu često u mogućnosti vidjeti pa smo stoga sretni da ste baš vi došli kod nas u goste. 
Do nekog drugog susreta lijep pozdrav!“