Ritmom bubnjeva do sklada u Karlovcu (Karlovačka županija) 17. travnja 2019. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži u Karlovcu 17. travnja 2019. godine održana je, u sklopu programa Ruksak (pun) kulture, bubnjarska radionica pod vodstvom bubnjara grupe „Zabranjeno pušenje" Branka Trajkova – Traka.

Na radionici su sudjelovala 32 učenika u dobi od 10 do 21 godina. Učenici su polaznici osnovne škole (posebni program uz individualizirane postupke), odgojno-obrazovnih skupina (posebni programi za stjecanje kompetencija u aktivnostima svakodnevnog života i rada uz individualizirane postupke) te srednje škole (pomoćna zanimanja). Uz učenike, radionici su prisustvovali voditelji skupina i razrednici Svijetlana Vuljanić, Đurđa Guštin, Marijana Kolić, Andreja Lekić, Ana Kalčić, Jasna Baždar, pedagog Marijela Prša te ravnatelj Volodymyr Kubinskyy.

Skupina učenika je heterogena, s obzirom na sposobnosti i dob, no pravilno i dobro strukturirana radionica grupu je učinila homogenom, povezanom i složnom u ritmu. Voditelj radionice uspješno je održavao pažnju učenika različitim ritmičkim aktivnostima.

Uz osmijehe i osjećaj uspjeha te zajedništva, podizanje samopouzdanja, razvijanje pažnje i okulomotorne koordinacije, samo su neki od pozitivnih ishoda ove radionice.