Različiti stilovi muzike u Brodu na Kupi (Primorsko-goranska županija) 24. svibnja 2019. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
U Osnovnoj školi Fran Krsto Reankopan u Brodu na Kupi 24. svibnja 2019. godine u sklopu programa Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi gostovala je Melita Lovričević s radionicom „Alkemija glasa i zvuka - Izrazi svoj glas, izrazi svoj stav“.  Radionici je prisustvovalo 14 učenika od 4.-8. razreda te učiteljice Nikolina Šneler, Veronika Crnić Zagoršćak i knjižničarka Mihaela Špoljarić.

Cilj je radionice potaknuti polaznike na izražavanje kroz glazbu, na vlastitu interpretaciju glazbe i zvuka te slobodu kreativnosti, ne samo u umjetničkom području, nego i u odgoju i razvoju kreativnog pojedinca. Svaka radionica sastoji se od upoznavanja određene pjesme i priče, a rad započinje zagrijavanjem tijela i glasa.

Uz puno improvizacije i igara polaznici radionice naučili su svirati kazoo, pjevali su, učili o ritmu, melodiji, instrumentima i glazbenim elementima. U improviziranju pomogle su neke domaće tradicionalne pjesme kao i strani jazz hitovi. Tijekom radionice oformio se mali zbor-bend sastav, te su polaznici mogli sudjelovati u zajedničkom stvaranju glazbe.

Dokazujući kako glazba ujedinjuje, radionica je preletjela u zajedničkom muziciranju, pjevanju i improvizaciji, a zvuci kazoo instrumenta čuli su se u okolici i nakon radionice.