Padobranima s drugog kata škole u školski vrt u Generalskom Stolu (Karlovačka županija) 16. svibnja 2019. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U Osnovnoj školi Generalski Stol 16. svibnja 2019. godine u sklopu programa Ruksak (pun) kulture održana je radionica Tehničkog muzeja Nikola Tesla: Faust Vrančić- Leteći čovjek. Radionicu su vodile muzejska pedagoginja Katarina Ivanišin Kardum i Vesna Grančić. Na radionici je sudjelovalo 20 učenika od 5. do 8. razreda i tri odgojno-obrazovne djelatnice.

Tijekom radionice učenici su imali kratko predavanje o Tehničkom muzeju te liku i djelu Fausta Vrančića. Nakon predavanja učenici su pogledali kratki film Sanjam, Memorijalnog centra Faust Vrančić, o Faustovom djetinjstvu i njegovim izumima u suvremenom kontekstu, nakon čega je uslijedila izrada padobrana po nacrtima Fausta Vrančića u umanjenom mjerilu.

Nakon održane radionice učenici su testirali padobrane izrađene u radionici spuštajući ih s drugog kata škole. Tehnički muzej Nikola Tesla učenicima Osnovne škole Generalski Stol poklonio je 20 modela aviona i tramvaja od kartona, da sastave na nastavi sa svojim nastavnicima.

Prema reakcijama i riječima učenika, ravnateljice, pedagoginje i učiteljica, svi su bili vrlo zadovoljni provedenom radionicom.