Orkestar carstva životinja u Bubamarcu u Budinšćini (Krapinsko-zagorska županija) 27. svibnja 2019. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
27. svibnja 2019. godine trio Glazbene staze uputio se u Budinščinu kako bi predstavio Karneval životinja odnosno program pod nazivom „Glazbena suita za djecu“ francuskog skladatelja Camilla Saint-Saënsa. Programu održanom u Osnovnoj školi Vladimira Nazora u sklopu koje se nalazi i Dječji vrtić Bubamarac prisustvovalo je 20 djece i 4 odgojno-obrazovne djelatnice.

Nakon uvodnog predstavljanja voditeljica programa klaviristica Iva Ljubičić Lukić, flautistica Eda Rimanić i  violončelist Andrija Šimića, upoznali su djecu s instrumentima koje su mnogi tada po prvi puta vidjeli – flauta je tako bila frula, violončelo bajs, a klavir sintisajzer.

Predškolci su uspješno savladali upoznavanje te su izvođači mogli krenuti sa samom izvedbom djela Karneval životinja. Ovaj program je zamišljen  kao koncert klasične glazbe uz interakciju izvođača i djece tako da su svi zajedno vrlo brzo otputovali u životinjskisvijet dočaravajući riku kralja životinja, skakutajući poput klokana, plešući najsporiji Can can poput kornjače i leteći brzo i žustro poput ptice.

Nakon održanog koncerta uslijedila je mala pauza nakon koje je započela likovna radionica čiji je cilj bio povezati glazbeni ilikovni izričaj na način da svako dijete prenese svoju osobnu emociju glazbe na papir i to ponovnim slušanjem najupečatljivijih motiva iz suite.

Na kraju radionice, svako je dijete ispričalo ponešto o svom radu, a druženje je završeno zaključkom kako glazba zaista djeluje magično – netko je u mislima otputovao u Egipat, netko na nogometno igralište, a netko na oblak ispod duge!