Možemo li ritmom izgraditi skladnu zajednicu u Rijeci (Primorsko-goranska županija) 6. svibnja 2019. godine

  • Slika
U Centru za odgoj i obrazovanje Rijeka, u sklopu programa Ruksak (pun) kulture, 6. svibnja 2019. godine izvedena je bubnjarska radionica pod vodstvom Branka Trajkova - Traka, profesionalnog glazbenika s diplomom inženjera arhitekture i statusom bubnjara rock grupe Zabranjeno pušenje.

Na radionici je sudjelovalo trideset učenika od 11 do 21 godine  te učitelji i stručni suradnici: Tatjana Kovačić, Natasa Jurković, Milka Modrić Grbčić, Gordana Barić Hasić, Hari Vidović, Natalia Hriberski Duišin, Jelena Lolić, Jadran Rubeša, Helena Knežević, Snježana Petković, Ante Vranjić, Natasa Bačić Kušpilić, Milan Dundović, Sandra Mirojević i Brankica Žagar.

Radionica nije imala samo glazbeni predznak, već je koristila kao kreativni poticaj tjelesno-motoričkim vježbama i vježbama koncentracije. Cilj ovog programa je bio da se putem glazbenih obrazaca otvori i stimulira nove kanale neverbalne komunikacije. Za vrijeme radionice gradila se skladna i čvrsta zajednica temeljena na hijerarhiji zvuka i ritma.

Kroz bubnjarsku radionicu učenici su upoznali instrumente različitih svjetskih tradicija i kultura, te su se svi i osobno okušali u sviranju.