Medo Bedo i prijatelji u Pleternici (Požeško-slavonska županija) 21. listopada 2019.

  • Slika

U Dječjem vrtiću Pleternica u Pleternici 21. listopada 2019. godine održano je, u sklopu  programa Ruksak (pun) kulture, gostovanje Umjetničke organizacije Punctum s programom „Baloni“. Gostovanje predstave „Medo Bedo“, prvog dijela omnibusa u režiji Ivana Penovića prema tekstovima Kristine Kegljen održano je za grupu od 100-tinjak djece u dobi od 5 do 7 godina i osam odgojno-obrazovnih djelatnika.

Prije predstave glumci Dubravka Lelas i Silvio Mumelaš predstavili su svoje zanimanje te izveli predstavu koja je izazvala veliku zainteresiranost djece. Nakon predstave dramaturginja Kristina Kegljen održala je radionicu „Proživi ponovno“ za tridesetero djece predškolske dobi. U prvom dijelu radionice voditeljica je razgovarala s djecom o predstavi, a zatim su svi zajedno odglumili likove iz predstave.
Radionicom, kao nastavkom predstave, želi se potaknuti djecu na kreativnost i suosjećanje.

Predstava i radionica naišle su na pozitivne reakcije djece koja su aktivno sudjelovala i na radionici i za vrijeme predstave. Bila su izuzetno zainteresirana, a po reakcijama tijekom radionice vidljivo je kako su pažljivo pratila predstavu.