Magija plesa u Centru za odgoj i obrazovanje Čakovec (Međimurska županija) 7. lipnja 2019. godina

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Inkluzivni kolektiv za istraživanje pokreta IMRC gostovao je  7. lipnja 2019. s plesnom radionicom Inkluzivna plesna radionica u  Centru za odgoj i obrazovanje Čakovec u Čakovcu.  Na radionici su sudjelovala djeca i mladi od 7 do 21 godinu. Program je bio podijeljen na tri sata rada s korisnicima od 7 do 11 godina, tri sata rad s korisnicima od 11 do 21 godinu te rad s osobljem prije svakog rada s korisnicima. U prvoj radionici sudjelovalo je 44 učenika i 13 djelatnika, a u drugoj radionici sudjelovalo je 50 učenika i 17 djelatnika

S obzirom na interes i suradnju osoblja iz Centra te pripremu voditelja programa Ive Nerine Sibile i Helvecije Tomić, s uspjehom je proveden program i svi uključeni – djeca i stručno osoblje koji su sudjelovali na radionici imali su pozitivno iskustvo plesa. Program je metodički osmišljen kroz vrlo jednostavnu strukturu vježbi i zadataka koji omogućuju svakom sudioniku slobodu i zabavu plesom, ali i disciplinu i prolazak kroz osnovne plesne elemente.

Komentari vodstva i osoblja Centra za odgoj i obrazovanje također su bili izuzetno pozitivni, zaključili su da je cilj postignut već time da su svi korisnici ostali prisutni na radionici, zadobivena je njihova pažnja i aktivno su sudjelovali kroz ponuđeni program, što za višestruke intelektualne poteškoće nije uobičajeno.

S obzirom na ostvaren cilj i doživljenu kvalitetu programa Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec iskazao je interes za daljnju suradnju.