Koliko dimenzija postoji na Korčuli (Dubrovačko-neretvanska županija) 2. listopad 2019. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U sklopu programa „Ruksak (pun) kulture“, Dječji vrtić Korčula 2. listopada 2019. ugostio je Akademiju primijenjenih umjetnosti iz Rijeke. Studentice diplomskog studija Likovne pedagogije Erika Močibob i Mirna Žerjav su s voditeljicom Ninom Licul, asistenticom Akademije izvele likovnu radionicu pod nazivom „Arhionica“. U radionici je sudjelovalo 22 djece predškolske dobi i njihove odgajateljice Božena Trojan i Ivana Skokandić.

Inspiracija za radionicu proizašla je iz arhitekture kao umjetnosti treće dimenzije. Djeca su crpila inspiraciju iz svoje okoline i arhitektonskih rješenja kojima su okružena, a zamisli su pretvarali u objekte pomoću drvenih rekvizita, papira i srodnih prirodnih materijala. Materijali su ih zaintrigirali i potaknuli na izvedbu raznovrsnih arhitektonskih rješenja. Razlaganjem, građenjem i kombiniranjem nastale su čudnovate kuće, dvorci, tvrđave, građevine, vrtići, dvorišta i garaže.

Djeca su u radionici razvijala svoju likovnu individualnost, a ujedno i socijalne vještine kroz međusobnu suradnju, pomaganje i razmjenu ideja. Radionica je prošla razigrano i prebrzo, sa željom da se vratimo opet!