Junak Tam otputovao do Kaptola (Požeško-slavonska županija) 17. travnja 2019. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U sklopu programa Ruksak (pun) kulture predstava i radionica Ritam Tam – Bajka o ritmu  u izvedbi Studija za suvremeni ples gostovala je u Osnovnoj školi Vilim Korajac i Područnoj školi Alilovci u Kaptolu 17. travnja 2019. godine. Predstavu je gledalo 92 učenika od 1.-4. razreda i 7 odgojno-obrazovnih djelatnika Nino Diklić, Ana Marinac, Snježana Nitraj, Ivica Lulić, Biljana Štetić, Josipa Dališ – Vidić i Jadranka Novak.

Izvođači su učenicima ponudili kvalitetnu i lijepu predstavu u kojoj su uživali što se potvrdilo odličnim reakcijama, s obzirom na interaktivnost predstave. Po završetku predstave snažnim aplauzom nagradili su izvođače. Na kraju predstave izvođači su razgovarali s učenicima i opet se potvrdila njihova znatiželja, iskrenost i otvorenost, kao i velika zainteresiranost za pokret i ples, ali i glumu i glazbu. Nastavnici su također bili jako zadovoljni i izrazili su želju da im opet dođe umjetničko-edukativni program.

Na radionici, koja se održala nakon predstave, sudjelovalo je 43 učenika. Na početku radionice učenici su bili suzdržani, no kroz ponuđene zadatke izvođači su ih uspjeli opustiti  i zajedno sa njima stvoriti prostor kreacije i povjerenja. Na početku radionice zadaci su bili jednostavniji, ali kako je radionica odmicala, zadaci su postajali opsežniji i zahtjevniji, pa su tako i psiho-fizičke reakcije učenika bile slobodnije, opuštenije i kreativnije. Zajedno s izvođačima učenici su gradili svjetove i krajolike kroz koje glavni junak putuje.

Posebno su uspješno odradili zadatke zasnovane na improvizaciji i vrlo su maštovito odradili zadatke koji su im bili  postavljeni.