Gdje je Tam otputovao i što radi u Pisarovini (Zagrebačka županija) 16. travnja 2019. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U sklopu programa Ruksak (pun) kulture predstava i radionica Ritam Tam – Bajka o ritmu  u izvedbi Studija za suvremeni ples gostovala je u Dječjem vrtiću Potočić u Pisarovini 16. travnja 2019. godine. Predstavu je gledalo 46 djece i 3 odgojno-obrazovnih djelatnika Vesna Mađer, Ankica Špišić i Milka Jovetić Tonković.

Izvođači su djeci ponudili kvalitetnu i lijepu predstavu u kojoj su djeca uživala što se potvrdilo odličnim reakcijama s obzirom na interaktivnost predstave. Po završetku predstave snažnim aplauzom nagradili su izvođače. Na kraju predstave izvođači su razgovarali s djecom i opet se potvrdila njihova znatiželja, iskrenost i otvorenost, kao i velika zainteresiranost za pokret i ples, ali i glumu i glazbu. Nastavnici su također bili jako zadovoljni i izrazili su želju da im opet dođe umjetničko-edukativni program.

Na radionici, koja se održala nakon predstave, sudjelovalo je 30 djece. Na početku radionice djeca su bila suzdržana, no kroz ponuđene zadatke izvođači su ih uspjeli opustiti  i zajedno sa njima stvoriti prostor kreacije i povjerenja. Na početku radionice zadaci su bili  jednostavniji, ali kako je radionica odmicala, zadaci su postajali opsežniji i zahtjevniji, pa su tako i psiho-fizičke reakcije djece bile slobodnije, opuštenije i kreativnije. Zajedno s izvođačima djeca su gradila svjetove i krajolike kroz koje glavni junak putuje, pa su tako i njihove psiho-fizičke reakcije bile slobodnije, opuštenije i kreativnije. Posebno su uspješno odradili zadatke zasnovane na improvizaciji i vrlo su maštovito odradili zadatke koji su im bili postavljeni.