Animacijom do osmijeha u Kraljevici (Primorsko-goranska županija) 15. travanj 2019. godine

  • Slika
U sklopu programa Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi održana je 15. travnja 2019. godine radionica „Lutka film – stop animacija“ u Osnovnoj školi Kraljevica u Kraljevici. Na radionici pod vodstvom Martina Babića sudjelovalo je 12 učenika iz 5. i 7. razreda te učiteljica Mirela Grbac.

U prvom dijelu radionice voditelj Martin Babić predstavio je program Ministarstva kulture Ruksak (pun) kulture  i program „Lutka film – stop animacija“  te ih uveo u svijet animiranog filma i pokreta. Učenici su s velikim zanimanjem slušali kako postati animator i postavljali su pitanja kako bi doznali sve što ih zanima o animiranom filmu.

U drugom dijelu učenici su sa entuzijazmom prionuli modeliranju figurica od plastelina i njihovom animiranju. Neki učenici su se podijelili u skupine i timski radili dok su neki odlučili raditi sami. Atmosfera je bila poticajna i kreativna, a učenici su snimali vlastitim mobitelima i kamerom voditelja.

U trećem dijelu radionice svi sudionici pogledali su kratki film koji su učenici napravili tijekom radionice. Zajednička fotografija zabilježila je zadovoljna lica polaznika i voditelja.