Alkemija glasa i zvuka u Slavonskom Brodu (Brodsko-posavska županija) 30. svibnja 2019. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U Dječjem vrtiću Potjeh u Slavonskom Brodu 30. svibnja 2019. godine u sklopu programa Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi gostovala je Melita Lovričević s radionicom „Alkemija glasa i zvuka - Izrazi svoj glas, izrazi svoj stav“.  Radionici je prisustvovalo 40 djece te ravnateljica Marina Matković i odgajateljice Apolonija Boras, Katarina Ereis i Anita Družijanić.

Cilj je radionice potaknuti polaznike na izražavanje kroz glazbu, na vlastitu interpretaciju glazbe i zvuka te slobodu kreativnosti, ne samo u umjetničkom području, nego i u odgoju i razvoju kreativnog pojedinca. Svaka radionica sastoji se od upoznavanja određene pjesme i priče, a rad započinje zagrijavanjem tijela i glasa.

Kroz pokret, tišinu, buku, ritam, melodiju, pjevanje, sviranje i puno igre djeca su u dvosatnoj radionici postala pravi mali orkestar improvizatora. Uz instrumente poput metalofona, sintisajzera, kalimbe i zvečki otpjevali su nekoliko tradicionalnih pjesama i ispričali glazbenu priču Ivane Brlić Mažuranić.

Radionica je proletjela u zajedničkom muziciranju, pjevanju i igri na oduševljenje svih prisutnih!