Usna harmonika i korijeni suvremene glazbe u Mahičnom

  Kraj tjedna za Ruksak (pun) kulture značio je odlazak u Mahično, u Karlovačkoj županiji, u istoimenu Osnovnu školu. Učenici od 5. do 8. razreda, njih stotinjak, imali su priliku sudjelovati u programu Udruge Delta – Usna harmonika i korijeni suvremene glazbe.

     Kroz zanimljivi svijet bluesa učenike je proveo Tomislav Goluban u pratnji gitariste Lovre Šicela. Učenicima su imali priliku vidjeti različite tipove usne harmonike i čuti različite načine sviranja . Doznali su i kako je nastao bluesa na američkom jugu, a glazbenik Tomislav Goluban učenike je proveo kroz razvoj tog glazbenog oblika, od gospela i delta bluesa, kroz jazz pa sve do rock'n'rolla.
     Osim različitih vrsta usnih harmonika, učenicima je demonstrirano i kako koristiti neke druge blues instrumente poput rifljače i dronbulje.

    Učenici koji su najviše naučili i najkvalitetnije sudjelovali u radionici, na kraju su dobili nagrade od izvoditelja programa.
    Radionici su prisustvovali učitelji i stručni suradnici: Sanja Vuković, Ivana Ferko Pečar, Nikolina Nikolić, Sanja Španić , Đurđa Starešinčić, Mirjana jambrošić, Mirjana Belavić, Katarina Seljan, Krunoslava Turković, Matija Milošić, Andrija Vrbanc i Ivana Dramac, Gorana Simić Vinski i Svjetlana Basara, knjižničarka.