Praščići i bubnjanje u Križevcima (22. prosinca 2014.)

Posljednja škola koju je Ruksak (pun) kulture posjetio u 2014. bio je Centar za odgoj, rehabilitaciju i obrazovanje u Križevcima, koju pohađaju djeca s posebnim potrebama.
    U božićno vrijeme ekipa Ruksaka u Centru je održala dva programa. Za one najmlađe, tzv. vrtićarce, nastupali su plesači Plesnoga centra Tala sa svojom predstavom Tri skockana praščića. Za one starije radionicu pod nazivom Izgradnja zajednice zvukom, ritmom, tišinom držao je Branko Trajkov-Trak.
    Teško je opisati s koliko su veselja učenici Centra dočekali ekipu Ruksaka i izvođače programa. S početkom programa to je veselje sve više i više raslo.
    Dok su u vrtićkome dijelu Centra Larisa Navojec, Tamara Curić, Zoran Pribičević i Petar Cvirn iz najmlađih mamili najiskreniji dječji smijeh, Trak je u školskoj dvorani stariju djecu podučavao kako koristiti ritam i zvuk, ali i tišinu u prenošenju emocionalnih poruka. Bubnjevi, zvečke i ostala oprema jako su dobro sjeli starijim učenicima i osjetio se veliki zanos tijekom njihova sudjelovanja.
    Neposredno prije kraja radionice svi su zajedno uz zvukove bubnjeva zapjevali i jednu staru indijansku pjesmu.