Pekel v Đakovu (10. prosinca 2014.)

     Ruksak (pun) kulture zaputio se u srce Slavonije, grad Đakovo. U Centru za kulturu, gdje se održavaju kazališne predstave i filmske projekcije okupili su se učenici drugih razreda Ekonomske škole „Braća Radić“ te Strukovne škole Antuna Horvata kako bi pogledali predstavu Umjetničke akademije u Osijeku Pekel na zemli.

    Predstavu su izveli Nino Pavleković te Nikša i Filip Eldan uz vodstvo mentorice redateljiceTamare Kučinović. Ta je predstava ranije spomenutom trojcu bila završni ispit preddiplomskoga studija na Akademiji, a radi se o prilagodbi dramskoga teksta Denisa Peričića, koji je dobio nagradu Ministarstva kulture „Marin Držić“ 1988. godine.
    Predstava govori o neobičnim događajima u Stupniku, koji se prepričavaju u zapisima tamošnjega župnika. Priča ima elemente komedije, akcije, trilera te znanstvene fantastike i pokazala se dobrim izborom za đakovačke srednjoškolce.
 
  Nakon predstave održana je i radionica tijekom koje su učenici izvodili vježbe koje rade i sami glumci prije predstave kako bi se za nju pripremili. Vježbe su varirale od vježbi prstiju do onih za koordinaciju i čitavo tijelo.
    Učenike Srednje strukovne škole Antuna Horvata vodila je učiteljica hrvatskoga jezika Marija Pataran, dok je učenike Ekonomske škole „Braća Radić“ vodila Natalija Siladjev.