Jazz na kotačima dokoturao se u Dvor (11. prosinca 2014.)

  Nakon što je ekipa Ruksaka preživjela Pekel v Đakovu, zaputila se u Banovinu do same južne granice, uz rijeku Unu, u grad Dvor. U Dvoru se nalazi istoimena osnovna škola koja je teško oštećena za vrijeme Domovinskog rata te je u teškim uvjetima započela s radom tek 1996. godine.

    Program Jazz na kotačima izvela je za osamdeset i troje učenika od 5. do 8. razreda umjetnička udruga ATOM. Izvoditelji programa bili su Danijela i Joseph Kaplowitz. Danijela Kaplowitz vokalnu je improvizaciju jazza učila na konzervatoriju u Grazu, a program je izvela uz glazbenu pomoć supruga Josepha, koji je svirao tubu i klavijature. Jazz na kotačima moderni je dvojezični edukacijski program koji putem „putujućih“ radionica promiče jazz-glazbu školarcima.
    Iznoseći na zanimljiv način kratku povijest jazza, demonstrirajući instrumente i svirajući skupno i zasebno pred učenicima koji većinom nisu imali prilike uživo doživjeti koncert takve vrste glazbe, Danijela i Joseph ostvarili su već u prvome dijelu programa cilj radionice te su u potpunosti animirali učenike i učitelje.
    Nakon prvog koncertno-radioničkog dijela učenici su i sami imali mogućnost sudjelovati u jazz-izvedbama, stvarajući tekstove na temu koju su sami odredili, a koje su učenici odmah i izvodili uz pomoć voditelja radionice.

   Radionici su prisustvovali pedagoginja Stojanka Strineka, v. d. ravnateljice Vesna Majndandžić, knjižničar Mato Barić te profesori Kristijan Ćaran i Miloš Kepčija.