8. svibnja 2014. – Usna harmonika i korijeni suvremene glazbe u Mečenčanima

      Osnovnu školu Katarine Zrinske u Mečenčanima pohađa 53 učenika od petog do osmog razreda i svi su sudjelovali u glazbeno – umjetničkom programu Udruge Delta Usna harmonika i korijeni suvremene glazbe.
 
      Autor i izvoditelj radionice bio je  Tomislav Goluban u pratnji gitarista Lovre Šicela. Voditelj radionice, Tomislav Goluban spojio je country – blues i hrvatsku tradicionalnu glazbu, te je učenicima, koristeći usnu harmoniku, prikazao tijek nastanka suvremene glazbe od gospela, delta bluesa, jazza te na kraju i pojave rock glazbe.
 
      Učenici su se na radionici upoznali i učili koristiti jednostavne „instrumente“ odnosno glazbala poput rifljače i zvečke, te su na kraju svi zajedno uvježbali i izveli gospel na temu sarme i završetka nastavnog radnog dana.
 
      U radionicu su se uključile i profesorica hrvatskog Jasna Kapelec , profesorica informatike Nataša Rašić, knjižničarka Tihana Mikulić, ravnateljica Svjetlana Tufeković i pedagoginja Kristina Filipović koja je zaslužna za provedbu i koordinaciju cijelog programa u osnovnoj školi Katarine Zrinski.